Skip to main content

Zangcoaching

Zangcoaching

Voor wie?

Zangcoaching bij bonnier logopedisch centrum is voor zowel beginnende én ervaren zangers en zangeressen, die meer uit hun stem willen halen. De lessen zijn zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact op.

Zangcoaching bij Bonnier Logopedisch Centrum

Bonnier logopedisch centrum biedt begeleiding bij de ontwikkeling van de zangstem vanuit de moderne zangtechnieken Estill Voice Training (EVT) en Complete Vocal Technique (CVT). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van technieken en methoden uit de logopedische praktijk, zoals bijvoorbeeld de Lax Vox methode. Ook worden strottenhoofdmassages aangeboden wanneer er sprake is van spanning.

De zangcoach Zangcoaching bij bonnier logopedisch centrum wordt gegeven door Robin Kreeft. Robin is een logopedist met passie voor de spreek- en zangstem. Robin is naast zangcoach logopedist, waardoor extra gebruik gemaakt kan worden van de kennis van de werking van het stemapparaat. Zelf heeft ze jaren in een band gezongen en is ze momenteel ook actief bezig met muziek.

Voordat gestart wordt met de lessen wordt jouw stembereik en -mogelijkheid in kaart gebracht. Samen met de zangcoach stel je vervolgens een persoonlijk doel op en gaan jullie aan de slag om deze te bereiken. Gezond stemgebruik staat tijdens de zangles op de eerste plaats!

Zangcoaching bij bonnier logopedisch centrum wordt aangeboden in lessen van 45 of 60 minuten of in een cursuspakket met 10 lessen van 60 minuten.
Als je er niet zeker van bent of zangles wat voor jou is, is het mogelijk om een proefles te volgen.

Wil jij of jouw kind met vrienden en/of vriendinnen les volgen? Stuur een mail naar contact@bonnierlogopedischcentrum.nl voor de mogelijkheden.

Proefles (30 minuten)

  • Proefles: € 25,-

Zangcoaching

  • Les (45 minuten): € 49,50
  • Les (60 minuten): € 59,50
  • Cursuspakket 10 lessen: € 495,-

Vraag en antwoord

Op welke dagen en tijden is het mogelijk om zanglessen te volgen?

De zanglessen bij bonnier logopedisch centrum worden gegeven op dinsdag, donderdag en vrijdag. In overleg is het mogelijk gedurende de hele dag de lessen te volgen, ook in de avonduren.

Waar wordt de zangcoaching gegeven?

Het is mogelijk om zanglessen te volgen op onze locaties in Beuningen en Ravenstein.

Hoe geef ik mij op voor een (proef)les?

Je kan je opgeven voor een proefles door te bellen naar 06-15176677 of te mailen naar contact@bonnierlogopedischcentrum.nl

Wordt logopedie vergoed door de zorgverzekeraar?

Logopedie zit in de basisverzekering en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Bonnier logopedisch centrum heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Voor volwassenen geldt dat logopedie vergoed wordt, zodra het eigen risico verbruikt is.

Kan ik bij twijfel een afspraak maken voor een screening?

Ja, je kunt gerust een afspraak maken, mail of bel ons op en wij zullen een duidelijk advies geven.

Heb ik een verwijzing nodig voor het volgen van logopedie?

Logopedie is direct toegankelijk. Je kunt zonder verwijsbrief van de arts naar de logopedist. Directe toegankelijkheid wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Er wordt prelogopedie geadviseerd voor mijn kind, wat moet ik me daar bij voorstellen?

De logopedist zal veelal met u als ouder of verzorger werken. Allereerst wordt het probleem geïnventariseerd, vervolgens wordt er geobserveerd en/of onderzoek gedaan. Aan de hand daarvan zullen eerste adviezen worden gegeven. De logopedist zal ook terugkomen om te kijken of de adviezen het gewenste resultaat hebben of dat er andere interventies genomen moeten worden.

Is het mogelijk om prelogopedie aan huis te krijgen?

Ja, dit is mogelijk indien dit medisch noodzakelijk is of wenselijk i.v.m. voedingen. Dit moet dan wel op de verwijsbrief staan van de arts.

Hoe vaak komt afasie voor?

Naar schatting hebben in Nederland ongeveer 30.000 mensen afasie. Per jaar krijgen ongeveer 48.000 mensen een beroerte , hiervan krijgt ongeveer 20% ten gevolge daarvan een afasie. Van alle mensen die afasie hebben, geeft 90% aan dat zij vinden dat afasie te weinig bekend is bij het grote publiek.

Hoe ontstaat afasie?

Afasie ontstaat door een hersenletsel. De oorzaak van zo’n hersenletsel is meestal een bloedvataandoening. Soms is een verwonding van de hersenen (hersentrauma) of een gezwel in de hersenen (hersentumor) de oorzaak. De bloedvataandoening wordt ook wel beroerte, hersenbloeding, herseninfarct of hersenattaque genoemd. In medische termen heet het een CVA, een Cerebro (= hersenen) Vasculair (= bloedvat) Accident (= ongeval). Letteriijk dus een ongeval in een bloedvat in de hersenen. In deze site zullen we hiervoor verder de term beroerte gebruiken.

Wordt stemtherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Logopedie zit in het basispakket, een aanvullende verzekering is niet nodig. Logopedie wordt daarom ook vergoed. Voor volwassenen (vanaf 18 jaar) geldt dat het eerst verrekend wordt met het eigen risico.

Ik heb het gevoel alsof er iets in mijn keel zit, kunnen jullie daar iets in betekenen?

Ik heb het gevoel alsof er iets in mijn keel zit, kunnen jullie daar iets in betekenen?

Ik twijfel of mijn kind in aanmerking komt, wat kan ik het beste doen?

U kunt contact opnemen met Marleen van Slooten (info@logopedie-uden.nl , 0413-271067 of 06-15484746). Er zal dan een kennismakingsgesprek plaatsvinden en indien nodig onderzoek om het taalniveau te bepalen. Samen wordt dan gekeken of jullie binnen het ouderprogramma passen.

Mijn kind krijgt in een andere praktijk logopedie, ik zou graag willen deelnemen aan dit programma. Kan dat?

Ja, dat kan als uw kind voldoet aan de voorwaarden. Er moet wel een speciale verwijzing zijn voor dit ouderprogramma. Logopedie in de praktijk zal dan tijdelijk stoppen, maar kan na het afronden van het ouderprogramma weer worden opgepakt door de desbetreffende logopedist.